آخرین تحولات لبنان

در آیین گشایش نخستین دوره آموزشی زنان و حکمرانی بر ضرورت استفاده از مدیریت زنان در حکمرانی کشور تاکید شد.

در آیین گشایش نخستین دوره آموزشی زنان و حکمرانی تأکید شد/ضرورت استفاده از مدیریت زنان در حکمرانی کشور

به گزارش قدس آنلاین،انیسه خزعلی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در ابتدای  این آئین که  در سالن شیخ فصل الله نوری مجلس شورای اسلامی برگزار شد،  با اشاره به این که دستگاه ها و نهاد های مختلف باید  درشناساندن و مطالبه گری جامعه زنان در کنار هم قرار گیرند، گفت: امروز و در دنیایی که تمام  هویت و هستی زن را به چالش می کشد وجهت معرفی آن خواهان قراردادن جایگاهش در قالب مردانه است، وظیفه  همه ما است  که برای شناساندن الگوی سوم زن در گام دوم انقلاب همه همت خود را به کار ببندیم.

وی سپس به فرمایشات  مقام معظم رهبری در حوزه ارتقاء و پیشرفت زنان، اشاره کرد و گفت: رهبری می‌گویند به هیچ حدی قانع نشوید و  تلاش کنید برای تکمیل و ترمیم آنچه دارید. ترمیم‌گری در بسیاری از موارد در قانون‌ها، رویه‌ها، عملکردها و در نگاه و فرهنگ باید انجام شود و این وظیفه ما زنان است. یعنی خود  بانوان  باید  برای رفع نواقص و به رسمیت شناساندن حقوق شان، تلاش کنند.
خزعلی، توجه به زنان نخبه و تحصیل کرده واعطای جایگاه ویژه به آنها را بسیارمهم خواند  و تأکید کرد: در حال حاضر زنان جامعه ما در بحث آموزش، کارآفرینی، پژوهش و سلامت پیشرو هستند، که این نشان از  حکمرانی  دارد که جایگاه خاص برای زنان قائل است .

وی بر توجه به تمام ابعاد مسئولیت های زنان در درون و بیرون خانه و همچنین ایجاد نظام واره شغلی زنان تأکید کرد و گفت:  باید در نظام واره شغلی که برای زنان داریم تجدید نظر کنیم؛ یعنی باید ویژگی‌ها و مسئولیت چندگانه زنان را در شغل‌های آنان لحاظ کنیم.  

وی ادامه داد: حسب فرمایشات مقام معظم رهبری  باید برای دخالت دادن زنان در تصمیم گیری کلان چاره اندیشی شود تا کشور از مدیریت زنان بهره مند شود.

خزعلی  در همین زمینه افزود: برای پیشبرد امور باید از مرد و زن کمک گرفت، بنابراین امیدواریم  با برگزاری دوره های  آموزشی حکمرانی،  بتوان جایگاه و شناخت و وسعت دید را در جامعه ایجاد کرد. 

وی با بیان این که طبق  برنامه ریزی صورت گرفته  در صددیم تا ایران به قطب کرسی زنان مطرح شود، افزود: پایه این امر می‌تواند در این دوره حکمرانی گذاشته شود، دوره‌های بعدی را با همکاری کشورهای منطقه و همسایه برگزار کنیم و با نگاه رفع نقایص و الگوی سوم، الگوی جدیدی را به‌ جهان ارائه دهیم که زنان را به ترقی برساند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده همچنین در حاشیه  آئین یاد شده در پاسخ به قدس در خصوص  ارزیابی اش  از قانون نسبت به کانداتوری زنان   برای ریاست جمهوری هم گفت:  این را باید قانون تعیین کند؛قانون منعی دراین مسئله  ندیده است، اما این را باید شورای نگهبان بگوید؛ بنده نمی توانم تفسیر قانون را در این زمینه داشته باشم.

خزعلی در همین زمینه در پاسخ به سوال دیگر قدس مبنی بر این که به عنوان معاونت امور زنان نهاد ریاست جمهوری آیا با شورای نگهبان رایزنی کرده اید تا زنان بتوانند کاندیدای  ریاست جمهوری شوند؟ گفت:  هنوز در این زمینه با شورای نگهبان رایزنی نکرده ام، یعنی هنوز این فرصت پیش نیامده است  تا در این زمینه رایزنی کنیم؛ البته موقعش شود این کار را می کنیم چون این موضوع ضرورت دارد.

* گذار کشورها از حکومت‌داری به سمت حکمرانی

همچنین بابک نگاه داری،  رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی  نیز در آئین یاد شده  با بیان این که  حکمرانی با حکومت داری متفاوت است ، گفت:در فرایند حکومت‌داری، رویکرد از بالا به پایین است اما در حکمرانی، این نگاه شبکه ای است که بر نگاه دستوری ارجحیت دارد و عمدتا از پایین به بالا است؛ ضمن این که  در حکمرانی برخلاف حکومت داری ، قدرت نرم کارایی دارد و قدرت و اختیار انسان نقش بیشتری دارد، علاوه بر این موارد  در حکمرانی انعطاف حکمرانان نسبت به جامعه به حداکثر می رسد .

وی با اشاره به این که  کشورها اکنون در حال گذار از حکومت‌داری به سمت حکمرانی هستند، افزود: جمهوری اسلامی  نیز که مبتنی بر مبانی اسلامی و اعتقادی است ، مدل جدیدی از نقش‌آفرینی زنان را شکل داده و این مسئله در اسناد بالادستی به وضوح قابل مشاهده می باشد. البته در این زمینه به لحاظ فرهنگی ، اجتماعی موانعی هم  سر راهش است.

وی شکل گیری ساختارهای اجرایی مردانه ، نپذیرفتن مدیریت زنان، عدم لابی‌گری زنان در تحولات سیاسی و سقف شیشه ای در سازمان‌ها  را  مهمترین  موانع نقش آفرینی زنان در نظام سیاسی ایران دانست و گفت: حمایت از بانوان برای نقش آفرینی باید در عمل ظهور یابد.

وی با اشاره به  این که استفاده از مدیریت زنان در حکمرانی کشور  سر منشأ بسیاری از تحولات مثبت خواهد شد، تصریح کرد: هموارسازی راه بانوان در بسترهای مختلف دارای ۲ وجه اجتماعی و احقاق حقوق بانوان است و تمام مکاتب علمی هم به سمت افزایش نقش زنان به خصوص تربیت نسل جدید و اثرگذاری مطلوب‌تر حرکت می کنند.

* در حکمرانی زنان با خلأهای تقنینی مواجه هستیم  

فاطمه قاسمپور، رییس فراکسیون بانوان مجلس مجلس شورای اسلامی نیز، نیز در این مراسم  با تاکید بر این که گفتمان انسان دوساحتی در انقلاب اسلامی به ایده سیاستی تبدیل نشده است، گفت:معتقدیم اولین اتفاق باید از حکمرانی آغاز شود و بازیگران تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز باید توسعه عقیدتی پیدا کنند و ایده گفتمانی در این افراد خلق شود.

وی با بیان این که در موضوع زنان ، هنوز جریان اجتماعی مؤثر متعلق به جریان انقلاب اسلامی خلق نشده و به همین خاطر نیز درحکمرانی زنان با محدودیت و خلأهای تقنینی و دستوری مواجه هستیم .  

زیرساخت های حکمرانی زنان در جامعه فراهم نشده است

سمیه رفیعی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم  به بحث زیرساخت  برای حضور زنان در حوزه های مختلف پرداخت و گفت: مهمترین و کلیدی‌ترین مسئله حکمرانی زنان این است که اکنون کجا ایستاده ایم و قرار است به چه هدفی برسیم؛یا اصلاً چه تعریفی  از حکمرانی زنان و پیش نیازهای آنان داریم.

وی  از فراهم نبودن زیرساخت ها ی لازم برای حضور زنان  در حوزه های مختلف، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، و سیاسی خبر داد و گفت: واقعیت  این است که خیلی از این زیرساخت ها برای این منظور فراهم نشده و یا  تا رسیدن به آن فاصله طولانی داریم درحالی که این موضوعی بسیار مهم است برای این که بتوانیم مسائل زنان و نیازهای حکمرانی زنان آنان را در آن بستر مطرح کنیم.  

وی با طرح این سوال که چگونه می توانیم  شبکه سازی را در حکمرانی زنان ایجاد کنیم در حالی که زیرساخت و مهارت های حکمرانی های زنانه فراهم نیست؟ گفت:  در این صورت وقتی موضوع زنان مطرح می شود، ناخودآگاه افکار عمومی بیشتر به سمت آسیب ها متمایل می شود که  نه تنها غلط است بلکه خطرناک هم می باشد.

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی شکل ویژه ای از زنان را به منصه ظهور گذاشته اما سئوال اینجاست که چقدر توانستیم این شکل را به جامعه ارایه دهیم در حالی که در الگوسازی شکل زنانه بسیار نامناسب عمل کرده ایم.

به گفته وی، ۲ اقدام انجام شده برای نمایش مسائل و مشکلات زنان که یکی از آن لایحه حفظ کرامت بانوان و دیگری ایجاد تشکیلاتی برای نمایش چهره تخصصی بانوان بود که این تشکیلات انجام شد و موضوع حضور خانواده در دوره های حکمرانی در دانشگاه عالی دفاع ملی بود که متاسفانه پذیرش آن کاملا مردانه بود.  

این نماینده مجلس گفت: متاسفانه می بینیم که بانوان، عالی ترین درجات علمی و دانشگاهی را کسب می کنند ولی الزامات حکمرامی را طی نمی کنند که خوشبختانه با تحولی که در دانشگاه دفاع ملی صورت گرفت امکان حضور بانوان در دوره های آموزش دفاع ملی مهیا شد و امسال حدود هشت نفر از بانوان در حال سپری کردن دوره حکمرانی هستند و باید تاکید کرد تا زمانی که بانوان حکمرانی زنانه را طی نکنند، حکمرانی مردانه برای جامعه امروز محقق نخواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.